Startup - realizácia inovatívnych podnikateľských nápadov - Uhliar, Miroslav, 1981-
Príspevok sa zaoberá problematikou startupu ako novej a atraktívnej formy naštartovania podnikateľskej aktivity, zväčša sa ním vytvára nový malý resp. stredný podnik. Definuje startup a vymedzuje jeho hlavné charakteristiky. Podáva informácie o faktoroch úspešnosti a uvádza cestu ako začať s inovatívnou myšlienkou a pretaviť ju cez projekt do úspešného startupu smerom k dosiahnutiu zisku. Poukazuje na možné subjekty a spôsoby financovania (napr. business angels, crowdfunding, venture kapitál a iné.) a to aj podla rôznych štádií rozpracovanosti celého projektu.