Čítanie s porozumením - Kurdelová, Ľubica
Efektívne čítanie je komplexný proces, ktorý si vyžaduje vedomosti, stratégie a zručnosti. Pochopenie a vnímanie textu je kontinuálny proces, ktorý sa vytvára a formuje pri tom ako študenti prichádzajú do kontaktu s rôznymi typmi textov. Pri práci s textom sa učia rozvíjať aj svoje osobné, spoločenské, kultúrne a akademické znalosti.