Vývoj odborného prekladu z/do angličtiny - Sztuková, Mária
Rola angličtiny ako lingua franca prispela k rozvoju odborných publikácií a komunikácie v odbornom svete. Internet najmä strojovým prekladačom revolučne ovplyvnil procesy a možnosti prekladania a špeciálne aj prekladov odborného textu.