Kritický prehľad rozvojových teórií priamych zahraničných investícií - Dudáš, Tomáš, 1976-
Kritická analýza najdôležitejších rozvojových teórií PZI, ktoré v posledných desaťročiach vznikli v ekonomickej vede. Najdôležitejšie a najviac diskutované teórie. Teória životného cyklu Raymonda Vernona, hypotéza Kiyoshiho Kojimu skúmajúca japonské PZI a ich vplyv na hospodársky rozvoj a úvahy Johna Dunninga o vzťahoch hospodárskeho rozvoja menej vyspelých štátov a priamych zahraničných investícií.