Regionální rozvoj mezi teorií a praxí
Problematika regionálneho rozvoja vo všetkých aspektoch – teoretické skúmanie v oblasti priestorových, environmentálnych a socioekonomických aspektov rozvoja, techniky územného, strategického i ekonomického plánovania pre rozvoj regiónov i sídiel rovnako ako aj problematika tvorby a implementácie rozvojových dokumentov v praxi.