Lokalizácia maloobchodnej siete a jej koncentrácia v regiónoch Slovenskej republiky - Kotulič, Rastislav
V rámci maloobchodu je lokalizačné rozhodovanie veľmi dôležité, pretože chyba v rozhodovaní a následné nevhodné umiestnenie maloobchodnej jednotky vedie prevažne k závažným obchodným problémom a následne ku krachu predajne. Obchodníci, či obchodné reťazce sa rozhodujú na základe tržného potenciálu v mieste, logistických väzieb, dopravných podmienok, ako aj podľa lokalizačných krokov svojich konkurentov.