Kríza západného spôsobu riešenia problémov - Škvrnda, František
Vývoj svetovej politiky v roku 2013. Dlhodobá stagnácia kapitalizmu. Najväčšie hrozby pre svet. Sýrska kríza, situácia v Iraku. Boj proti terorizmu. Afganistan, Irán, Ukrajina.