Vybrané spôsoby a metódy merania a hodnotenia regionálnych disparít - Hamada, Róbert
Prehľad o často používaných metódach merania regionálnych disparít. Variačný koeficient a smerodajná odchýlka, Giniho koeficient a bodová metóda. Ich silné a slabé stránky a možnosti ich využitia pri meraní regionálnych disparít.