Aktuálne otázky k znečisťovaniu ovzdušia - Šabíková, Ingrid
V zmysle zákona č. 318/2012 Z. z. o ovzduší, vzniká povinnosť samosprávy dodržiavať a ochraňovať kvalitu ovzdušia. V rámci fiškálnej decentralizácie sa kontrola malého zdroja znečisťovania ovzdušia počas vykurovacej sezóny presunula na obce. Kontrola prevádzkovateľov stredných a veľkých zdrojov znečisťovania ovzdušia (právnických a fyzických osôb podnikateľov), je v kompetencii okresných úradov - Odboru starostlivosti o životné prostredie.