Opomíjené příčiny nezaměstnanosti - Kupka, Václav
Regionálne rozdiely v miere nezamestnanosti sú medzi disparitami tie najzávažnejšie - ekonomicky, sociálne a politicky. Ale príčiny nezamestnanosti môžu byť rôzne ako napr. demografický vývoj, či externality rôznych sektorových politík.