Plánovači a hledači v rozvojové pomoci a role firem ve světě - Kejhová, Hana
Globálne problémy ľudstva a možnosti firiem ako pomôcť. Americká spoločnosť Patagonia - priekopník v ekológii. Svet tzv. plánovačov a hľadačov - v knihe Bremeno bieleho muža od W. Easterlyho, odborníka na hospodársky rast a rozvojovú pomoc. Technologické firmy a zmeny v Afrike. Infekčné choroby - zabijak ľudí. Čo svet očakáva od veľkých a vplyvných firiem. Koncept CSR pre európske firmy. Etické otázky podnikania. Projekt, z ktorého sa firmy môžu učiť.