Bayesian Estimation of Event Probability in Accident Insurance - Pacáková, Viera
Odhad pravdepodobnosti výskytu poistnej udalosti u klienta poisťovne pre nasledujúci rok. Bayesiánsky odhad - náhodné premenné s pravdepodobnostnou distribúciou. Derivácia algoritmu odhadu binominálnej pravdepodobnosti ktorá vykazuje menšiu kvadratickú chybu v porovnaní s klasickým prístupom k odhadom.