Spätná väzba ako nástroj motivácie - Záležáková, Eliška
Každá inštitúcia, podnik či organizácia predstavuje určitý systém, v ktorom prebiehajú interakcie v rámci uskutočňovaných činností, procesov, realizovaní úloh a plnení cieľov. Všetky sú ovplyvňované externým prostredím a ich činnosť do externého prostredia zasahuje. Spätná väzba pôsobí ako systémový nástroj na zabezpečenie fungovania podniku, posilňuje, dotvára, formuje a odhaľuje vzájomné interakcie vo vnútri podniku aj mimo neho. Spätná väzba má významné miesto v riadení ľudských zdrojov, motivácii, komunikácii, pri riešení konfliktov, pri meraní a hodnotení zamestnancov.