Koncept regionální odolnosti v kontextu hospodářské krize - Svoboda, Ondřej
V kontexte hospodárskej krízy sa v poslednom období často vyskytuje pojem regionálna odolnosť. Koncept regionálnej odolnosti sa týka schopnosti regiónu obnoviť svoj pôvodný stav po udalosti, ktorý predstavuje významnú negatívnu odchylku od rovnovážného stavu. Ako príklad negatívnej skokovej zmeny možno považovať rad udalostí počínajúc dopadmi globálnej ekonomickej krízy až po rôzne prírodné, či antropogenné pohromy.