Ekonomická výkonnosť a zamestnanosť v regiónoch Slovenskej a Českej republiky - Ivanová, Eva
Príspevok je zameraný na sledovanie ekonomickej výkonnosti regiónov Slovenskej a Českej republiky. Ako analyzované ukazovatele boli vybrané hrubý domáci produkt na obyvateľa, vyjadrený v štandarde kúpnej sily a miera zamestnanosti v jednotlivých regiónoch Slovenskej a Českej republiky. Pre potreby sledovania uvedených ukazovateľov bola použitá úroveň NUTS II. Zvoleným časovým radom je 2001 – 2012. Autorky využili metódu analýzy časových radov, komparácie, variačný koeficient a syntézu.