Didaktické inovácie e-learningu pre ekonómiu osnované na virtuálnych experimentoch - Andrášik, Ladislav
Napredovanie v oblasti informačných a kognitívnych vied, rozvoj v odbore komputačnej inteligencie a technologický pokrok v IKT utvárajú nové možnosti pre inováciu pedagogických a didaktických postupov vo výučbe ekonomických predmetov a osobitne v e-learningu. Tým sa utvára kvalitatívne zlepšená mentálna základňa pre hlbšie chápanie komplexných dejov v hospodárstve. Tieto prostriedky, metódy a nástroje posilňujú tvorivú imagináciu účastníkov ekonomického výskumu, zlepšujú ich metódy a rozširujú skrinku nástrojov, ako sú virtuálne laboratóriá, špeciálne počítačové programy a podobne. Výstupy z takýchto výskumov, vrátane použitých algoritmov a rutín tvoria základ pre inovácie vo výučbe všeobecne a osobitne v e-learningovej forme.