Generating a Pseudo-Random Automobile Insurance Portfolio in R - Páleš, Michal, 1984-
Jazyk R využívaný v aktuárstve pri simuláciách, vytváraní rôznych rizikovývh scenárov, odhadoch, pri práci s rozdeleniami pravdepodobnosti, modeloch kredibility, a výpočte technických rezerv.