Influence of International Trade on Economic Growth - Novák, Marcel, 1979-
Skúmanie vzťahu medzinárodného obchodu a rozvoja krajín prostredníctvom použitia regresnej analýzy a komparatívnych metód. Hľadanie odpovede na otázku, či medzinárodný obchod môže prispieť k hospodárskemu rozvoju krajín. Liberalizmus a protekcionizmus v medzinárodnom obchode.