Korporátní versus lokální: dcery může prosadit jen silná osobnost - Červenková, Alena
Mieru autonómie HR v dcérskych spoločnostiach ovplyvňuje rad faktorov. Patrí k nim okrem ekonomickej situácie tiež to, z ktorej krajiny materská spoločnosť pochádza, v akom biznise pôsobí, a predovšetkým, akým spôsobom sú nastavené merítka hodnotenia výkonnosti.