Bezpečnosť sveta v podmienkach postmoderny a globalizácie - Škvrnda, František
Podstatné otázky, od ktorých sa odvíjajú predstavy a skúmanie bezpečnosti sveta v súčasnosti, v porovnaní pred 20 až 30 rokmi. Dynamický vývoj a charakteristika bezpečnosti zo sociologického hľadiska.