Metódy distribúcie dát v informačných systémoch cloud computingu - Červenka, Peter, 1976-
Využitie centralizovaného a súčasne aj decentralizovaného systému výmeny dát. Aplikovaná centralizovaná logika spracovávania dát. Fyzický pohyb dát, respektíve serverovej komunikácie medzi virtualizovanými systémami. Ciele distribuovaného spracovania dát.