Regionálny aspekt vplyvu príjmu obyvateľov SR na vybrané demografické ukazovatele - Šipikalová, Silvia, 1979-
Nerovná distribúcia príjmu je jedným z výsledkov historických, kultúrnych a politicko-ekonomických procesov, pričom na Slovensku vystupuje do popredia jej regionálna dimenzia. Obyvatelia regiónov SR s nižším príjmom sú častejšie ohrození chudobou a sociálnym vylúčením, čo sa negatívne prejavuje na ich demografickom správaní. Autorka v príspevku posudzuje vzťah medzi príjmovou distribúciou a regionálnymi rozdielmi v demografických ukazovateľoch ako je napríklad úmrtnosť, pôrodnosť, stredná dĺžka života a iné v podmienkach Slovenska.