Príjmová nerovnosť na Slovensku, 2004 – 2010 - Labudová, Viera, 1958-
Zhodnotenie vplyvu rôznych charakteristík obyvateľstva na veľkosť príjmovej nerovnosti Slovensku. Na základe údajov zo zisťovania EU SILC sú analyzované zložky príjmovej nerovnosti a ich zmeny v období rokov 2004 až 2010. V analýze je použitý Theilov index, ktorý je možné jednoducho rozložiť na medziskupinovú a vnútroskupinovú zložku.