Regionálne rozdiely v populačnom vývoji na Slovensku a ich možné dopady na niektoré segmenty ľudských zdrojov - Šprocha, Branislav
Pre Slovensko sú v rôznych oblastiach typické pomerne značné regionálne rozdiely. Platí to aj pre oblasť reprodukčného správania a s tým spojeného populačného vývoja. Rozdiely vo vývoji počtu obyvateľov a najmä ich štruktúr predstavujú a budú predstavovať jeden z kľúčových faktorov budúceho sociálno-ekonomického vývoja jednotlivých regiónov a ich ľudských zdrojov. Príspevok poukazuje na hlavné rozdiely v charaktere reprodukčného správania, prináša očakávané scenáre populačného vývoja na regionálnej (okresnej) úrovni a poukazuje na jeho možné riziká a výzvy.