Očakávaný populačný vývoj a jeho možné dopady na trh práce a dôchodkový systém na Slovensku - Šprocha, Branislav
Slovensko prejde v najbližších rokoch pomerne dynamickým starnutím, čo do značnej miery podmieňuje súčasný charakter vekovej štruktúry. Príspevok poukazuje na niektoré hlavné očakávané zmeny v oblasti trhu práce z pohľadu ľudských zdrojov, ktorým bude Slovensko v najbližších dvoch desaťročiach čeliť. Dôchodkový systém a predpokladaný vývoj jeho zaťaženia vzhľadom na zväčšujúci sa kontingent seniorov. Niektoré teoretické vývojové scenáre, ktoré by mohli vznikajúce dopady zmierniť.