Vývoj miery rizika monetárnej chudoby v regiónoch Slovenska - Stankovičová, Iveta
Výberové zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností EU SILC je zdrojovou základňou pre porovnávanie distribúcie príjmov a sociálnej inklúzie na úrovni EÚ. Výpočet hraníc rizika chudoby ako 60% mediánu ekvivalentného disponibilného príjmu domácnosti v SR, ale aj v jednotlivých regiónoch SR (v 8 krajoch podľa NUTS 3). Analýza vývoja miery rizika chudoby v regiónoch SR vypočítanej na základe národnej a regionálnej hranice chudoby.