Ochrana spotrebiteľa v spotrebiteľskej politike EÚ - Lipianska, Júlia
Nastavenie minimálnych pravidiel medzi jednotlivými členskými štátmi pre uľahčenie voľného pohybu tovarov a služieb a zabezpečenie ochrany spotrebiteľov, ich ekonomických záujmov, bezpečnosti a zdravia. Princípy a ciele európskej politiky ochrany spotrebiteľa občanom EÚ.