Pracovná migrácia a mobilita v okresoch Slovenskej republiky - Žudelová, Martina
Problematika pracovnej migrácie a mobilite obyvateľov Slovenskej republiky, skúma migračné vzťahy v rámci jej okresov. Vnútorná pracovná migrácia. Prelomové politické, ekonomické a štrukturálne zmeny prebiehajúce na území Slovenska od roku 1990 vyústili do podstatných regionálnych rozdielov v nezamestnanosti, infraštruktúre, brain-drain, počte osôb žijúcich pod hranicou chudoby a pod..