Balanced scorecard ako moderný nástroj strategického riadenia podniku - Čambalíková, Andrea, 1990-
Slovenský ekvivalent pojmu Balanced Scorecard nie je ustálený, vo voľnom preklade však ide o vyvážený systém ukazovateľov výkonnosti podniku resp. vyvážený systém hodnotiacich kritérií. Balanced Scorecard predstavuje komplexnú metódu, ktorá hodnotí podnik prostredníctvom štyroch perspektív a ich vzájomných vzťahov, ktorými sú: finančná perspektíva, zákaznícka perspektíva, procesná perspektíva a perspektíva učenia sa a rastu. Východiskom BSC je vízia a stratégia podniku, pričom pre každú perspektívu sa určí misia a strategické ciele, ktorým sa priradia určité metriky a ich cieľové hodnoty.