Princípy fungovania operatívneho kontrolingu v maloobchodnom potravinovom reťazci - Dengová, Elena
Princípy fungovania operatívneho kontrolingu v maloobchodnom potravinovom reťazci majú svoju špecifikáciu. Hlavnou vlastnosťou podľa autorky je tesná naviazanosť troch typov kontrolingu navzájom – pre úspešné zvládanie podpory podnikania a hľadania optimálnej cesty k zvýšeniu zisku a hospodárskemu výsledku, kontroling má sledovať biznis proces komplexne, začínajúc marketingovým prieskumom potenciálnej expanzie, až po konečný predaj tovaru a úhradu záväzkov.