Úpadok podniku v Slovenskej republike, v českej republike a v Nemecku - Fedorková, Katarína
V slovenských a českých podmienkach sa podnik dostáva do úpadku buď vo forme platobnej neschopnosti (ak dlhodobo nedokáže splácať svoje záväzky) alebo vo forme predlženia (ak hodnota záväzkov presahuje hodnotu majetku podniku). Väčšina podnikov, ktoré sa ocitli vo vážnych finančných ťažkostiach, môže riešiť túto situáciu prostredníctvom konkurzu alebo reštrukturalizácie. Základný pohľad na riešenie úpadku v Slovenskej republike, v Českej republike a Nemecku.