Finančné a ekonomické aspekty fúzií a akvizícií - Harumová, Anna, 1955-
Finančné a ekonomické aspekty fúzie a akvizície ako pomerne často využívaných metód spájania podnikov. Základné dôvody využívania fúzií a akvizícií. Fúzie sú považované za jednu z metód rastu podnikov, môžu však v sebe skrývať rôzne riziká, na základe ktorých sa požadovaný efekt fúzie nemusí dostaviť. Pomocou fúzií rastú hlavne veľké nadnárodné koncerny, ktoré týmto procesom rýchlo získavajú nové trhy, nové technológie a patenty, optimalizujú svoje daňové zaťaženie alebo alokujú voľný kapitál pre jeho lepšie zhodnotenie.