Digitálna agenda pre Európu a SR - Fabová, Ľudmila
Digitálna agenda pre Európu je jednou zo siedmich hlavných iniciatív stratégie „Európa 2020“, cieľom ktorej je prekonávanie dôsledkov krízy a zabezpečenie hospodárskeho rastu v krajinách EÚ najmä prostredníctvom využívania IKT. Zameriava sa na sedem prioritných oblastí, ktoré patria k najvýznamnejším prekážkam, brániacim vo väčšej miere využívať potenciál IKT. Vytýčené ciele sa majú dosiahnuť najmä zvýšením investícií do informačných a komunikačných technológií, zlepšením úrovne elektronických zručností pracovných síl a reformovaním rámcových podmienok internetového hospodárstva.