Return level threshold models in the non-life insurance data analysis - Mucha, Vladimír, 1976-
Zhoršujúci sa stav klimaktických podmienok a negatívny vývoj v oblasti prírodných katastrof prinútili niektoré poisťovne k tomu, že v určitej lokalite riziko nepoistia. Monitorovanie a komunikácia s poisťovňami a zaisťovňami pri určovaní podmienok krytia extrémnych škôd.