Využitie dizajnu ako nehmotného faktora v slovenských výrobných spoločnostiach - Gubová, Klaudia, 1986-
Priemyselný dizajn je výtvarné a estetické hľadisko výrobku. Pod právnu ochranu spadá dizajn len za podmienok, že spĺňa vnútroštátne právne predpisy t.j. je nový, resp. originálny a nemôže byť technickým riešením. Platnosť zapísaného dizajnu je v rozmedzí od 10 – 25 rokov. Počet podaných a zapísaných dizajnov v SR za obdobie 2009 - 2014. Úlohou dizajnérov je okrem vytvárania formy a funkcie výrobku aj zhotoviť environmentálny profil výrobku, a tým zabezpečiť trvalú udržateľnosť životného prostredia.