Efektívnosť riadenia nákladov v neziskovom sektore - Jantošová, Lucia
Zisk je možné zvyšovať dvoma základnými spôsobmi, a to prostredníctvom zvýšenia objemu tržieb alebo znížením nákladov. Prijateľnejšou alternatívou zvyšovania ziskovosti je cesta znižovania nákladov cez zvyšovanie efektívnosti výkonov prostredníctvom dosahovania rovnakých výnosov s nižšími nákladmi. Členenie nákladov. Obsahová rozdielnosť medzi nákladmi vo finančnom a manažérskom účtovníctve. Analýza efektívnosti nákladov. Nákladové ukazovatele a ich analýza v nemocniciach SR.