Sociálne zmeny bezpečnosti v 21. storočí vo svetle kritických teórií - Škvrnda, František
Kríza modernej spoločnosti a vývoj postmoderných sociálnych zmien. Teoretické aspekty a skúmanie sociálnych zmien v rámci kritických bezpečnostných štúdií.