Metóda rýchleho pretypovania SMED ako nástroj znižovania nákladov - Kopták, Michal
Malé a veľké firmy a ich snaha o zachovanie ziskovosti znižovaním nákladov. Štandardným postupom takýchto opatrení je prepúšťanie, znižovanie objemu výroby alebo obmedzovanie produkcie. Alternatívou takýchto opatrení pre podniky je implementácia inovatívnych konceptov zmien. Jednou z nich je aj štíhla výroba, ktorej obsahom je aj metóda rýchleho pretypovania SMED (ang. Single-Minute Exchange of Dies).