Elektronické obchodovanie v podmienkach malých a stredných podnikov - Korček, František
Príspevok sa zaoberá základným prehľadom jedinečných vlastností elektronického obchodovania a zavedenia elektronického obchodu. Následne porovnáva činnosť elektronicky obchodujúcich malých a stredných podnikov v Európskej únii so zameraním na Slovenskú republiku, podľa aktuálnych dát štatistického úradu Eurostat. Porovnanie sa dotýka aktuálneho využitia e-commerce európskymi podnikmi, online predaja na lokálnych a globálnych trhoch a využitia modelov B2C, B2B a B2G.