Altmanov predikčný model ZETA - Nagy, Ladislav
Altman, Haldeman a Narayanan vyvinuli v roku model ZETA na vzorke 58 prosperujúcich a 53 neprosperujúcich podnikov. Dôvody prepracovania pôvodných predikčných modelov.