Prečo sú zaujímavé predikčné modely? - Nagy, Ladislav
Prognózovanie budúcej solventnosti či insolventnosti je už dlhší čas významnou oblasťou výskumu podnikových financií. Pomocou rôznych modelovacích techník vznikol celý rad prognostických modelov, a to predovšetkým vo vyspelých západných ekonomikách. Dôvody záujmu o predikčné modely.