Vývoj fúzií a akvizícií v krajinách V4 - Kubričanová, Elena
Negatívny vplyv finančnej krízy na trh fúzií a akvizícií môžeme pozorovať aj v krajinách Vyšehradskej štvorky (V4). Podobne ako v ostatných regiónoch sveta aj vo V4 došlo k zrušeniu, či odloženiu viacerých plánovaných transakcií. Postupne však dochádza k oživeniu aktivity v oblasti fúzií a akvizícií, čo svedčí o tom, že aj v pokrízovom období sú tieto krajiny atraktívne pre investorov. Krajiny daného regiónu sa však navzájom líšia obdobím znovu naštartovania akvizičnej aktivity. Prečo tomu tak je a čo ovplyvnilo vývoj fúzií a akvizícií v jednotlivých krajinách V4, objasňuje daný príspevok.