Investície do vzdelania v kontexte riešenia jedného z primárnych globálnych rizík súčasnosti - Rozborilová, Dária
Globálne riziká v súčasnosti. Globálne riziko závažnej dôchodkovej nerovnosti. Investície do vzdelania ako organická súčasť investícií do ľudského kapitálu. Potenciálne mikroekonomické a makroekonomické prínosy z investícií do vzdelania. Motivácia subjektov k investíciám do vzdelania a zdroje investícií do vzdelania. Invencie vo vzdelávaní - jeden z predpokladov pozitívnych efektov investícií do vzdelania.