Kvalita životného prostredia ako determinant ekonomického rastu - Poláčková, Hana, 1968-
Zmena klímy, znečisťovanie životného prostredia, energetická udržateľnosť ako niektoré z cieľov desaťročnej stratégie Európskej únie pre ekonomický rast. Program Life a stratégia Európa 2020. Pôda ako výrobný faktor v kontexte s kvalitou životného prostredia. Súvislosť kvality pracovnej sily a kvality životného prostredia. Voda ako súčasť životného prostredia. Rozpočtové obmedzenie. Dlh verejnej správy. Kontraproduktívna "ochrana" životného prostredia.