Triedny učiteľ - špecialista alebo manažér - Valent, Marián
Postavenie triedneho učiteľa v školách, a to z pohľadu právnych predpisov, ako aj z pohľadu funkcií a činností, ktoré sú pre túto pozíciu typické. Koordinácia a spolupráca výchovnej a vzdelávacej práce medzi inštitúciami i jednotlivcami, ktorí prichádzajú do kontaktu so žiakmi. Zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v z. n. p., zaraďuje triedneho učiteľa medzi špecializované činnosti.