Finančné deriváty - tradičné uplatnenie vs. islamské financie - Ponecová, Gabriela
Porovnanie základných kategórií finančných derivátov v klasickom, štandardnom ponímaní a v islamskom finančníctve. Príčiny vzostupu islamského finančníctva. Finančné deriváty a zákon šaríja. Členenie finančných derivátov v islamskom finančníctve. Základné rozdiely medzi konvenčnými a islamskými derivátmi. Alternatívne produkty finančných derivátov v islamskom finančníctve.