Diagnostika regiónu pre účely stanovenia hodnoty podniku - Švejdová, Nikola
Možnosť využitia podnikovej diagnostiky v procese stanovovania všeobecnej hodnoty podniku. Podniková diagnostika v procese ohodnocovania podniku ako zdroj vstupných údajov potrebných pre výpočet, aj ako prostriedok objektivizujúci výslednú hodnotu podniku. Význam stanovenia diagnózy, ako prostriedku pre objektivizáciu hodnoty podniku vypočítanej podnikateľskou metódou prostredníctvom dostupných diagnostických metód okolia podniku (regiónu, v ktorom podnik pôsobí) a životného cyklu podniku. Ako vhodné diagnostické metódy boli zvolené analýza PESTEL, pre diagnostikovanie zvoleného regiónu a metódy multikriteriálneho vyhodnocovania variantov, ako metódy diagnostikovania životného cyklu podniku.