ANCOVA - teoretické východiská aplikácie analýzy kovariancie - Dúžik, Ondrej, 1989-
Základné prínosy metodológie ANCOVA (Analysis of Covariance) a rozšírenie modelu analýzy rozptylu, ktorý obsahuje kontrolovateľné premenné, ktoré majú vplyv na hodnoty vysvetľovaných premenných.