Skúsenosti členských štátov Európskej únie v eliminácii daňových únikov - Vavrová, Katarína, 1960-
Daňové úniky a možnosti ich eliminácie v Slovenskej republike a vo vybraných štátoch Európskej únie. Opatrenia smerujúce k zamedzeniu daňových únikov: vypĺňanie kontrolného výkazu, daňové licencie, finančná zábezpeka, bločková lotéria, daňová kobra. Skúsenosti starých členských štátov EÚ s daňovými podvodmi na DPH v rámci spoločného vnútorného trhu.