Assessing Fluid Rationality and Its Relations to Cognitive Styles - Čavojová, Vladimíra
Hodnotenie racionálnej myšlienky. Odolnosť voči obmedzenému spracovaniu informácie (test kognitívneho uvažovania a test diagnostických hypotéz). Obozretná diskontácia budúcnosti (dočasná diskontácia odmeny - racionalita vyžaduje trpezlivosť). Preferencia vyhľadávania rizika. Druhy kognitívnych štýlov (nadradenosť intuície). Vzťahy medzi testovanými paradigmami - odhad plynulej racionality, predpoveď racionálnej výkonnosti kognitívneho štýlu. Rodové rozdiely v racionalite. Porovnanie interkultúrnych rozdielov v racionalite.